۱۴۰۱/۰۲/۱۱
ضرورت اجرای برنامه های هدفمند مقابله با عوارض كرونا جهت تامین رشد هویتی دانشجویان و احیاء اجتماعی دانشگاه
رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: برنامه مقابله با عوارض روانی و اجتماعی کرونا می بایست به صورت هدفمند در دستور کار دانشگاه قرار گیرد؛ این برنامه ها باید با هدف افزایش سواد سلامت روان، سبک زندگی سالم، آموزش مهارت ها و خودمراقبتی تهیه و اجرایی شود.
اداره مشاوره

به گزارش مفدا قزوین رامش حسین زاده رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه افزود: بحران کرونا فشار روانی زیادی را بر دانشجویان وارد کرد؛ همچنین باعث ایجاد تغییرات بسیاری در سبک زندگی، روابط بین فردی، خلقیات، خواسته ها و نیازها گردید؛ این تغییرات علاوه بر اینکه نرخ شیوع اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب، وسواس های فکری عملی، پرخاشگری و ... را افزایش داده است، باعث گردید که رشد اجتماعی و هویتی دانشجویان نیز به مخاطره بیفتد، بنابراین برنامه مقابله با عوارض روانی و اجتماعی کرونا می بایست به صورت هدفمند در دستور کار دانشگاه قرار گیرد. این برنامه ها باید با هدف افزایش سواد سلامت روان ، سبک زندگی سالم، آموزش مهارت ها و خودمراقبتی تهیه و اجرایی شود.

حسین زاده ادامه داد: از طرفی هویت نوجوانان و جوانان رابطه مستقیمی با پاسخ به سؤالات این مقطع سنی درباره خود و جهان هستی دارد. اگر دانشجو پاسخ خوبی برای این سؤالات پیدا نکند دچار خلاء ذهنی شده و می تواند منجر به ایجاد هویت ناپایدار در او گردد، در این میان نقش اساتید بسیار حائز اهمیت است؛ آنها می توانند در فضای کلاسی انگیزه پرسشگری را در دانشجویان ایجاد کنند و به آنها پاسخ های مناسب دهند و از این طریق به رشد شناختی- اجتماعی و هویتی آنها کمک نمایند.

وی خاطر نشان کرد: اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه نیز برنامه‌های منسجمی را برای مقابله با عوارض روانی و اجتماعی کرونا و در مسیر احیاء اجتماعی در دستور کار خود قرار داده است؛ همکاران روانشناس ما با حضور در تمامی کلاس های درسی دانشجویان ضمن پرداختن به ضرورت امر خود مراقبتی در دوران پسا کرونا، خدمات اداره مشاوره و نحوه بهره مندی از آن را به دانشجویان معرفی کرده و به سوالات آنها پاسخ می‌دهند. همچنین با کمک دانشجویان همتایاران سلامت روان و کانون سلامت، غرفه های سلامت روان در دانشکده ها برقرار شدکه ضمن اهدای کتابچه های آموزشی در حوزه روانشناسی ، دفاتر مشاوره دانشکده ها  نیز به دانشجویان معرفی گردید. برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی متنوع نیز از دیگر برنامه های اداره مشاوره میباشد. همچنین به زودی مرکز نوروفیدبک دانشگاه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد تا دانشجویان از طیف گسترده‌تری از خدمات روانشناختی بهره مندگردند.

شایان ذکر است ارزیابی‌های وضعیت روانشناختی دانشجویان که به صورت مستمر در دوران کرونا اجرا شده بود همچنان در این مقطع نیز ادامه دارد و دانشجویان از طریق پیامک از وضعیت روان شناختی خود مطلع خواهند شد و در صورت نیازمی‌توانند از خدمات روانپزشکی- روان درمانی و مددکاری به صورت رایگان و محرمانه بهره‌مند گردند.

6.0.9.0
    V6.0.9.0