اخبار واحد مشاوره
ذهن آگاهی
وبینار «ذهن‌آگاهی» توسط اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد

وبینار و کارگاه مجازی ذهن‌آگاهی توسط اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین دوشنبه ۶ مرداد برگزار شد.

به گزارش مفدا قزوین، رئیس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به مشکلات فکری امروز مردم گفت: با توجه به پیچیدگی‌های زندگی پرمشغله امروزی به نظر می‌آید که ذهن در یک حالتی از بی‌توجهی کامل قرار گرفته؛ به طوری که بیشتر وقت ما به پرسه زدن در خاطرات گذشته یا خیال‌پردازی در مورد آینده سپری می‌شود.

رامش حسین‌زاده با بیان اینکه در زندگی امروز به صورت خودکار با هجوم افکار مختلف روبه‌رو هستیم، اضافه کرد: این هجوم افکار باعث شده که انگار ذهن هم برای خودش ذهنی داشته باشد. ذهنی که دائماً در پرواز است و گاهی اوقات ارتباط خود با بدن را از دست می دهد که این اتفاق بعد از مدتی به صورت یک الگوی وسواس‌گونه خود را نشان خواهد داد.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم بدانیم که این موضوع در مورد ما صدق می‌کند، کافی است که عملکرد و فعالیت‌های روزانه را مورد بررسی قرار دهیم؛ برای مثال هنگام شستن ظرف در فکر ثبت نام فرزندمان در کلاس تقویتی تابستان هستیم، هنگام صرف غذا در حال چک کردن گوشی تلفن همراه خود هستیم و یا در هنگام خواب بسیاری از گفت‌وگوهای روزانه محل کار را مرور می‌کنیم.

رئیس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی قزوین با تاکید بر اهمیت بالای ذهن‌آگاهی و توجه‌آگاهی برای حل مشکلات و دغدغه‌های مردم گفت: از آنجایی که انسان امروز با پیچیدگی‌ها و عدم اطمینان بسیار زیادی روبه‌روست، ذهن‌آگاهی می‌تواند انسان را به پاسخ‌های مؤثر، انعطاف‌پذیر و کم‌هزینه در برابر مشکلات سخت هدایت کند. بنابراین ‌ذهن‌آگاهی در واقع شیوه برای زندگی و رهایی از زندان ذهن است.

حسین‌زاده اضافه کرد: در این کارگاه مجازی ابتدا مفاهیم پایه‌ای در ذهن‌آگاهی به شرکت‌کنندگان ارائه و مفروضه‌هایی که در این نظریه وجود دارد، مطرح شد. سپس بر اساس این مفروضه‌ها ۳ دسته فنون شامل فعالیت‌های بدنی، فعالیت‌های مرتبط با ذهن و فعالیت‌هایی برای پرورش حواس پنج‌گانه به شرکت کنندگان آموخته شد.

وی ادامه داد: در نهایت هر کدام از این ۳ دسته توانستند با تعدادی از فنون آشنا شوند و در حین برگزاری وبینار تمرین‌های مختلفی را برای یادگیری عملی هر کدام از این تکنیک ها انجام دهند.