اخبار واحد مشاوره
v
vv
وبینار راهکارهای مقابله با نشخوار ذهنی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد

با توجه به فرارسیدن فصل امتحانات دانشجویی و مشکلات فکری برخی دانشجویان، وبینار راهکارهای مقابله با نشخوار ذهنی توسط اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.

به گزارش مفدا قزوین، رئیس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت‌وگو با مفدا، با بیان اینکه نشخوار ذهنی یکی از مشکلاتی است که عمدتاً دانشجوها با آن سروکار دارند، اظهار داشت: توجه افراطی ذهن به یک رویداد و تمرکز بیش از حد بر چرایی‌ها و نکات منفی علت آن اتفاق، نشخوار ذهنی گفته می‌شود. .

رامش حسین‌زاده با ذکر اینکه نشخوار ذهنی نوعی گفت‌وگوی درونی است که بیشتر به صورت تکرار خاطرات منفی خود را نشان می‌دهد، اضافه کرد: برای نمونه اتفاقی در گذشته افتاده و حالا که دانشجو نیاز به توجه و تمرکز بالا برای مطالعه کردن دارد، آن رویداد مرتب به ذهن او خطور کرده و مانع تمرکز او بر مطالعه می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم آموزش و یادگیری اصول و قواعد مقابله با این پدیده مخرب ذهنی یادآور شد: اگر سبک مقابله با نشخوار ذهنی را یاد نگیریم، در درازمدت قدرت توجه ما به شدت لطمه می‌خورد و بعد از مدتی دچار افت عملکرد در فعالیت‌های مطالعاتی خواهیم شد و نتیجه مطلوب را به دست نخواهیم آورد.

حسین‌زاده ادامه داد: همانطور که می‌دانیم دروازه ورود به عملکردهای عالی ذهن مثل حافظه، یادگیری، استدلال و قضاوت همه از کانال توجه می‌گذرد و اگر این کانال آسیب ببیند، سطوح عالی عملکرد مغز دچار افت عملکرد می‌شوند.

رئیس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی قزوین هدف از برگزاری وبینار نشخوار ذهنی را معرفی صحیح این پدیده ذهنی ی به دانشجویان دانست و تصریح کرد:‌ در این کارگاه برخط اینترنتی چگونگی شکل‌گیری نشخوار ذهنی را به دانشجوها معرفی کرده و راهکارهای مقابله با نشخوار ذهنی  برای آنها تشریح شد.

حسین‌زاده مقابله با نشخوار ذهنی را مستلزم به‌کارگیری فنون ذهن‌آگاهی دانست و اضافه کرد:راهکارهای مقابله بر سه دسته تکنیک استوار است: فعالیت بدنی شامل کنترل شیوه تنفس، تغییر وضعیت بدنی، فعالیت ذهنی شامل یادآوری اشیا پشت سر  و فعالیت حواس پنج گانه  شامل توصیف محیط یا یک شئ به مدت ۳۰-۲۰ ثانیه با حواس پنج گانه

گفتنی است؛ در پایان این وبینار به سوالات مختلف دانشجویان در خصوص نشخوارذهنی پاسخ داده شد.