سایر اخبار
همایش مجازی به‌ وقت ازدواج در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد

به وقت ازدواج

به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین همایش مجازی "به وقت ازدواج" با موضوع معیارهای ازدواج جوانان، شنبه ۴ مرداد به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش مفدا قزوین، سعید عزیزی، کارشناس مسائل خانواده در این همایش با اشاره به اهمیت توجه به صفت‌های مکمل و منطبق شخصیتی در ازدواج جوانان گفت: صفات مکمل مربوط به جنس مثل احساسات در زن و منطق در مرد باید با هم منطبق باشند و در هر دو طرف ازدواج برابر باشند.

عزیزی با تشریح نقش صفات انطباقی در ازدواج افزود: ۴ صفت انطباقی مهم در حوزه ازدواج وجود دارد که اولین آنها کفویت‌ یا هم‌کفو بودن است که در آیه ۴ سوره توحید در قرآن کریم به آن اشاره شده است.

وی ادامه داد: هم‌کفو بودن به این معنی است که باورهای شما از جمله باورهای اعتقادی و مذهبی باید برای همسرتان به همان اندازه‌ای که برای شما مهم است، دارای اهمیت باشد و به آنها باور داشته باشد. این باور نباید به خاطر علاقه به شما باشد؛ بلکه باید در وجود او نهادینه شده باشد.

این کارشناس سن و تیپ شخصیتی را ۲ صفت انطباقی دیگر برای ازدواج جوانان دانست و گفت: سن شخصیتی با سن شناسامه‌ای فرق می‌کند و بر اساس تست‌های روانشناسی به دست آمده که به ۳ عامل ژنتیک، محیط و آموزش بستگی دارد. سومین صفت هم که تیپ شخصیتی است، باید در طرفین ازدواج همسان باشد.

عزیزی در ادامه به ویژگی‌های افراد درونگرا و برونگرا اشاره کرد و افزود:‌ برای شناخت طرف مقابل خود، الزاماً ارتباط مؤثر نخواهد بود و از نظر روانشناسان شمال اروپا این ارتباط باعث ایجاد وابستگی عاطفی، افسردگی ماژور و فشار روانی مزمن میشود. پس برای شناخت باید از ۴ روش زبان بدن، چهره‌شناسی، مشاوره و رفتار شناسی بهره گرفت.

وی با بیان اینکه باید عاقلانه انتخاب و عاشقانه زندگی کرد، ادامه داد: توصیه پایانی من این است که در زندگی به حضرت زهرا(س) توسل کنید و از او بخواهید که برای شما مادری کند؛ ما هم باید زندگی و خانه خود را حرم ایشان بدانیم و هر کاری را با نیت خدمت به ایشان انجام دهیم.