تازه ها
همایش ازدواج هندوانه در بسته نیست در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد

1397/10/5 چهارشنبه

با هدف ارائه راه های مدیریت ازدواج موفق،همایش" ازدواج هندوانه در بسته نیست " در روز دوشنبه ۳ دی ماه در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.

به گزارش مفدا قزوین،ازدواج از مهم ترین تصمیم های زندگی افراد می باشد و آموزش مهارت های لازم برای داشتن ازدواجی موفق و انتخاب صحیح بسیار ضروری است.

شکل گیری خانواده بالنده با ازدواج موفق

دکتر محمدرضا شیخی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این همایش ضمن تشکر از عوامل اجرایی طی سخنانی اظهار داشت:تشکیل خانواده از مهم ترین نیازهای بشری است و اگر ازدواج براساس معیارهای صحیح صورت گیرد خانواده بالنده شکل می گیرد.

وی افزود:کمبود مهارت های زندگی مشترک در نسل جدید و نبود معیار مشخص برای انتخاب همسر از مهم ترین مشکلات در بین جوانان می باشد که برای حل آن باید راه کارهای اساسی ارائه شود.

دکتر شیخی ادامه داد:برگزاری چنین همایش هایی با ایجاد بستر مناسب فکری و آگاهی بخشی به دانشجویان می تواند در انتخاب صحیح همسر و ازدواجی موفق نقش بسزایی داشته باشد.

ضرورت آموزش مهارت های شناخت جنس مخالف

در ادامه دکتر مصطفی فروتن روانشناس،مدرس و محقق علوم رفتاری ضمن اشاره به تفاوت شرایط برای انتخاب همسر در گذشته و امروز گفت:یکی از مهم ترین راه های داشتن ازدواج موفق آموزش مهارت های شناخت جنس مخالف در میان جوانان است و این نوع آموزش ها بسیار ضروری است.

وی افزود:ازدواج امری فرهنگی است و پایه آن فرهنگ است؛مادامی که فرهنگ های نادرست اصلاح نگردد ازدواج های صحیح نیز انجام نمی شود.

این محقق علوم رفتاری ادامه داد:کاهش چشمگیر پایداری سن ازدواج از معضلات بزرگ کشور است و عوامل بسیاری در آن نقش دارند؛از این رو ضروری است جوانان پیش از ازدواج به بررسی دقیق بپردازند.

وی تاکید کرد:توجیه ایرادهای طرف مقابل از مهم ترین اشتباهات پیش از ازدواج است که در زندگی مشترک دردسر ساز خواهد بود.

دکتر فروتن اذعان داشت: ضروری است جوانان به این ۲ نکته توجه اساسی داشته باشند و در صورت وجود این مشکلات از ازدواج با آن فرد خودداری کرد؛کسانی که مشکلات روانپزشکی دارند و دارو مصرف می کنند همچنین افرادی که درگیر معضل اعتیاد می باشند.

وی با اشاره به راهکاری برای داشتن ازدواج صحیح خاطر نشان کرد: یکی ار راهکارهای ازدواج صحیح هم مسیر بودن،هم مقصد و هم مقصود بودن با طرف مقابل می باشد.

این مدرس و محقق علوم رفتاری گفت:باید به این نکته نیز توجه کرد که در گذشته انتخاب ها محدود بوده و در شرایط کنونی افزایش امکان انتخاب ها خود نوعی تعارض در انتخاب ایجاد می نماید.

فروتن در ادامه به بررسی دلایل اشتباه در ازدواج،باورهای نادرست و  علائم هشدار دهنده پیش از  ازدواج  و ضرورت خودشناسی پیش از اقدام به تشکیل زندگی مشترک پرداخت.

اجرای موسیقی توسط گروه موسیقی عارف ،تقدیر از سفیران سلامت دانشگاه و اهدای جوایز به قید قرعه به شرکت کنندگان از جمله برنامه های اجرا شده در این همایش بود.

شایان ذکر است همایش " ازدواج هندوانه دربسته نیست"به همت معاونت بهداشتی درمانی دانشگاه، معاونت دانشجویی فرهنگی،کانون های سلامت ،الست،هلال احمر و تئاتر برگزار گردیدو به گفته دبیر کانون سلامت این همایش به صورت سلسله همایش های آموزش مهارت های زندگی و با عنوان زندگی آموختنی است توسط این کانون ادامه خواهد داشت.